For kr.- 2495 kan du få professionel arkitekt hjælp
Byg nyt hus og få det meste ud af byggebudgettet
Få inspiration til indretning af din tilbygning
Få kvalificeret hjælp til byggetilladelsen.
BESTIL TID

Nyt moderne sommerhus med et unikt udtryk


Jørn og Ulla købte en fantastisk grund mellem hav og fjord og ville gerne have et nyt sommerhus, der passede lige til deres ønsker.

Lige ved foden af en høj klit tæt ved Søndervig er Jørn Buhl Pedersen og Ulla Jensen ved at opføre et moderne sommerhus. Fra toppen af klitten er der udsigt over Vesterhavet til den ene side og Ringkøbing Fjord til den anden. Det var beliggenheden i det fantastiske område mellem hav og fjord, der fik parret til at købe grunden.

For dyrt at renovere

Ulla og Jørn købte sommerhuset i 2014, og det stod hurtigt klart for dem, at de skulle bygge nyt.

- Vi købte grunden med et gammelt hus på, og det var tydeligt, at der skulle puttes mange penge i det, hvis det skulle blive godt. Håndværkere rådede os til at rive det ned og bygge nyt, og vi kunne også mærke, at det var et hus, vi ikke selv rigtigt kunne få et forhold til, siger Ulla Jensen.

De var dog bundet af en udlejningskontrakt, der fulgte med huset, så de kunne ikke gå i gang med projektet før i 2015.

Beklædt med zink og træ

Huset bliver på 120 m2, som lokalplanen giver mulighed for, og derudover er der et skur og en carport. Huset består af to fløje, hvoraf værelses- og indgangsfløjen er forholdsvis lukket ud mod vejen. Denne del af huset er beklædt med anthra zink og lidt træ. Der er to soveværelser, bad og indgang. Den anden fløj er opholdsdelen, der med masser af glas åbner sig op mod udsigterne og træ-terrasserne rundt om huset. Denne del er hovedsageligt beklædt med træ og lidt zink. På grund af de store vinduespartier er der valgt energivinduer i klasse B.

Faldt for klare priser

- Vi havde tegnet en hel masse forslag selv, og selvom vi egentlig var glade for flere af tegningerne, så var det alligevel ikke rigtigt, det vi kom frem til.

- Så vi ledte på nettet efter en arkitekt, og der stak Michelle ud fra de andre. Hun havde nogle klare og gennemskuelige tekster og ikke mindst priser. Det var til at se, hvad hendes ydelser koster, og det kan vi godt lide, siger Ulla Jensen.

Fik frie hænder

De begyndte med en kaffepakke, hvor der blev skabt klarhed over ønsker og muligheder i forhold til lovgivningen. Dernæst bestilte de en skitsepakke. Ønsket var et specielt og moderne sommerhus, og Jørn og Ulla gav som udgangspunkt arkitekt Michelle Salanson frie hænder til at tegne et forslag til huset.

Klare meldinger fra arkitekten

- Michelle og hendes assistent var ude og se huset sammen med os, så de kunne danne sig et indtryk, og så fik de faktisk ganske frie hænder til at tegne et forslag til os. Og da jeg så tegningerne første gang, var jeg ret sikker på, at det var det rigtige.

- Vi har været i tæt dialog med Michelle under hele forløbet, og når vi har haft forslag til ændringer eller nye ønsker til huset, så har hun været meget klar i sine meldinger om, hvad der var muligt og ikke muligt, og det er rigtig godt, siger Ulla Jensen.

God dialog med kommunen

Forslaget til det nye sommerhus krævede forhåndsdialog med kommunen i forhold til byggetilladelse.

- Vi er ret utålmodige mennesker begge to, og vi havde en klar forventning til at det skulle gå meget stærkt, og selvom Michelle rystede lidt på hovedet af vores tidsplan, så gik det faktisk rigtigt hurtigt med at få de rette tilladelser fra myndighederne. Der har hun haft en god dialog med kommunen, siger Ulla Jensen.

Det tog to uger at få tilladelse til nedrivning af det eksisterende hus, og efter yderligere dialog med kommunen kom byggetilladelsen efter bare fire uger.

Reglerne udnyttet til grænsen

- Der er ret stramme regler for byggeri i det område, og det skal der også være, men Michelle har været dygtig til at udnytte reglerne helt til grænsen, siger Ulla Jensen.

- Udgangspunktet var et budget på en million kroner, men det bliver noget dyrere. Men Michelle har dog været god til hele vejen igennem at sætte økonomi på vores ønsker til huset, så vi har været helt bevidste om, hvornår vi valgte en billigere eller en dyrere løsning, når der skulle laves ændringer. Og vi har valgt, at vi ikke vil gå på kompromis, slutter Ulla Jensen.

Forespørgsel
Send en forespørgsel – helt uforpligtende.
Cases
Projekter
Læs mere
Kurt Smedegaard Skjern
Læs mere
Arkitekten sikrede den bedste løsning
Læs mere