For kr.- 2495 kan du få professionel arkitekt hjælp
Byg nyt hus og få det meste ud af byggebudgettet
Få inspiration til indretning af din tilbygning
Få kvalificeret hjælp til byggetilladelsen.
BESTIL TID

Planlæg terrassens udformning


Planlæg terrassens udformning

Størrelse, form og stil er vigtige elementer at få på plads, inden du bygger terrassen, men tænk også på mulighed for skygge

En passende størrelse

Først og fremmest er der størrelsen. Det er fristende at ønske en stor terrasse, hvor du kan samle en kæmpe flok venner og familie til spisning. Men tænk over, hvor ofte det egentlig sker. Langt de fleste dage på året er I sikkert kun lige familien, og så føles en kæmpe terrasse ikke særligt hyggelig. Oftest er en ideel størrelse ca. 12 til 15 m2. Så kan I sørge for, at den er i niveau med græsplænen, så havebordet kan forlænges ud på plænen de gange, hvor I har behov for at dække op til mange mennesker.

Lad hus og have bestemme stilen

Rent stilmæssigt skal I overveje, om I vil have en terrasse, der "falder i ét" med huset, eller om det nærmere skal være i kontrast til huset. Her kan en arkitekt være med til at sikre det rigtige valg, så terrassen kommer til at øge værdien af dit hus.

Du kan også vælge at lade haven bestemme udformningen af en terrasse. Det kan fx være en løsning, hvor du bygger en terrasse rundt om et træ. Så kan du evt. bruge de nederste grene til at hænge lys i om aftenen, og på varme sommerdage kan træet skabe en svalende plet i skyggen.

Overvej niveauforskelle

Det er nemmest at anlægge en terrasse som et rektangel eller et kvadrat, men har du mod på det, så kan du lege med formerne og lave en cirkel eller bare mere eller mindre buede kanter, det giver et helt andet udtryk.

Leg med formen

Det er nemmest at anlægge en terrasse som et rektangel eller et kvadrat, men har du mod på det, så kan du lege med formerne og lave en cirkel eller bare mere eller mindre buede kanter, det giver et helt andet udtryk.

Overdækning skaber skygge

Måske overvejer du at lave en overdækket terrasse. Der kan du vælge et fast tag, der giver skygge om dagen og holder på varmen om aftenen, men ofte er det måske mere oplagt at arbejde med muligheden for midlertidig overdækning i form af fx en markise eller et sejl, for det er vigtigt ikke at fjerne lyset fra husets rum. Du kan også vælge at etablere en pergola med slyngplanter, der udover at være pæn også giver en behagelig skygge uden at lukke helt af for sollyset.

Tjek love & regler

Hvis du vil have fast overdækning, så skal du være klar over, at du så er nødt til at forholde dig til særskilte regler.
Forespørgsel
Send en forespørgsel – helt uforpligtende.
Cases
Projekter
Læs mere
Kurt Smedegaard Skjern
Læs mere
Arkitekten sikrede den bedste løsning
Læs mere