For kr.- 2495 kan du få professionel arkitekt hjælp
Byg nyt hus og få det meste ud af byggebudgettet
Få inspiration til indretning af din tilbygning
Få kvalificeret hjælp til byggetilladelsen.
BESTIL TID

Typehus


Typehuset har i næsten 6 årtier været danskernes yndlingsbolig. Drømmen om eget hus i efterkrigstiden medførte en markant stigning i antallet af typehuse.

Et typehus er et hus, der bygges i samme udformning og i mere end ét eksemplar. Typehusene kan dog være meget forskellige. De findes både i den klassiske etplanshus-løsning, som ses i massevis over hele landet. Men typehuset findes også i en nyere og mere moderne version; arkitekttegnede typehuse. De fleste typehuse er faktisk arkitekttegnet. Dette startede i efterkrigstiden hvor behovet for mange nye og billige ejerboliger voksede. 

Typehuset er nemt

Når den rigtige løsning er fundet, tager det ikke lang tid, før byggeprocessen går i gang. Når man skal bygge typehus, forgår alle forberedelser som regel hos det samme firma, og der er kun behov for en enkelt kontrakt. Altså er både tegninger, beregninger og opførelser ”under samme tag”. Typehuset står derfor som regel hurtigere klar end det specialtegnede, og der vil være styr på både økonomi og byggeproces helt fra start.

Er man i tvivl om, om det typehus man har kig på, opfylder de krav man har til kvalitet eller andet, kan man som regel besøge et prøvehus, og se, om alle detaljer er, som man har forestillet sig. Ydermere vil et typehus’ indretning allerede være afprøvet, og det er derfor et forholdsvist sikkert valg, da det allerede opfylder manges forventninger og krav til et hus.

Vær opmærksom på…

Typehuset er ikke tegnet til lige præcis din grund eller din udsigt, som et specialtegnet hus ville være det. Typehuset kan derfor komme til at virke malplaceret på grunden, hvis ikke der vælges et hus, som arkitektonisk, passer sammen med både grund og omgivelser.

Standardløsningen kan gøre det svært at få den unikke udsigt. Her er det også meget vigtigt, at man forholder sig kritisk til lysforholdene i typehuset.

Tanken om, at opføre en færdigtegnet bolig er fristende for de fleste nybyggere, men glæden kan være kortsigtet, hvis man ikke sørger for at få tilstrækkelig rådgivning. Få tjek på dit typehus hos os! Book en kaffepakke, og få hjælp til at lave de ændringer, der giver dit typehus bedre værdi.

Hvad koster et typehus?

Et typehus kan, alt afhængigt af størrelse, materialer mm., koste omtrent det samme som et specialtegnet hus. Læs mere om prisen for at bygge nyt her.

Regler og love for typehuse

Når man bygger nyt, om det er et typehus, arkitekttegnet hus, eller en garage, skal man først og fremmest sætte sig grundigt ind i alle regler omkring byggeriet. For typehuse gælder alle bestemmelser for nybyggeri. Læs mere om regler for typehuse her. Husk også at tage et grundigt kig på kommune- og lokalplanen for dit område. Tag et kig på vores simple guide til nybyg her.

Forespørgsel
Send en forespørgsel – helt uforpligtende.
Cases
Projekter
Læs mere
Kurt Smedegaard Skjern
Læs mere
Arkitekten sikrede den bedste løsning
Læs mere