For kr.- 2495 kan du få professionel arkitekt hjælp
Byg nyt hus og få det meste ud af byggebudgettet
Få inspiration til indretning af din tilbygning
Få kvalificeret hjælp til byggetilladelsen.
BESTIL TID

Gasbetonblokke


Facader i gasbetonblokke var specielt populære fra midten af 50’erne til midten af 60’erne, hvor det fleksible og nemme materiale blev brugt meget af både arkitekter og selvbyggere. Dengang var gasbetonblokkene 20 cm tykke, og havde, efter den tids standard, en god isoleringsevne. Derfor udgjorde blokkene hele ydervæggen. Dog måtte produktionen af disse stoppes, da der i 1977 blev indført højere krav til isolering. Man begyndte herefter at bygge væggene med hulrum. Der er dog siden 2000 bygget huse med gasbetonblokke som hele ydervægskonstruktionen. Blokkene er nu blot 30 eller 40cm tykke, og er mere porøse, som resultat af de mange flere luftporer i blokkene. Disse luftporer giver blokkene en bedre isoleringsevne, så man igen blot behøves gasbetonblokke til hele ydrevæggen.

Gasbetonblokke kan umiddelbart virke firkantede og ikke specielt elegante. Men det kan de nu sagtens blive. De moderne gasbetonblokke bliver pudset, så facaden bliver pæn. Denne puds kan formes eller skulptureres i lige den form eller det mønster der ønskes. Klassisk, kan pudsen også sagtens pudses helt fin og glat.

Find masser af inspiration til dit hus i gasbeton på vores Pinterest side her!

Vind og vejr

Gasbetonblokke er praktiske. De kan udgøre hele ydervæggen i et hus, og kan sættes op i én omgang i modsætning til, hvis man skal bygge hulmur. Da der i de nyere gasbetonblokke er mange luftporer, vejer de heller meget. Dette gør dem meget følsomme overfor specielt vind. Derfor skal man være særligt opmærksom på, at alle de forankringer, som er på tegningerne udføres korrekt under husets opførsel.
I forhold til regnvand, er gasbetonblokke diffusionsåbne, som tillader vand at vandre igennem det, uden at materialet tager skade. Derudover bliver blokkene ikke angrebet af råd, da de er basiske og uorganiske.
Vi hjælper gerne med tegninger mm. Book professionel arkitekt hjælp til kun kr. 1995.- her! 

Vedligeholdelse

Ejer man et hus opført i gasbeton fra 1950-1970, kan den ydre del af huset virke grå og kedelig. Denne kan dog kalkbehandles, så facaden bliver forfrisket. Med en kalkbehandling, bibeholdes stenenes konturer og fuger, der bevarer facadens ’rå’ udtryk.
Alternativt, kan ydervæggen pudses. Da disse boliger ikke er specielt godt isolerede, kan det samtidig være en fordel at efterisolere udvendigt, og derefter opsætte en ny facade, f.eks. puds eller træ.

De nyere huse med de nye gasbetonblokke, pudses, og skal vedligeholdes på samme måde, som en pudset ydermur. En pudset ydervæg kan beskyttes ved at overfladebehandle den med enten kalk eller maling. Denne overfladebehandling skal vedligeholdes med et par års mellemrum.
Med tiden, vil pudset danne revner, da muren indenunder vil give sig lidt. Revnerne vil med tiden medføre frostsprængninger, da der trænger fugt ind i revnerne. Pudsen kræver derfor en del vedligeholdelse, men i stedet for at se vedligeholdelsen som en byrde, kan man benytte lejligheden til at gå huset efter i sømmene, og få fikset småtingene i samme omgang. 

Pris

Når man vælger en facade i gasbeton, kan man regne med en m2 pris på ca. 2000kr. inkl. opførsel. Derudover skal man regne med ca. 750kr. pr. kvadratmeter for specialpuds udenpå blokkene.
Der er ikke nogen kendt levetid for gasbetonblokke, men de huse, som er opført i 1950 i gasbeton, står der stadig, så levetiden er 50+år. 

Er du i tvivl om hvad hele dit projekt koster? Se her!

Hvad koster det at bygge nyt hus? 

Hvad koster det at byge en tilbygning?

Forespørgsel
Send en forespørgsel – helt uforpligtende.
Cases
Projekter
Læs mere
Kurt Smedegaard Skjern
Læs mere
Arkitekten sikrede den bedste løsning
Læs mere