For kr.- 2495 kan du få professionel arkitekt hjælp
Byg nyt hus og få det meste ud af byggebudgettet
Få inspiration til indretning af din tilbygning
Få kvalificeret hjælp til byggetilladelsen.
BESTIL TID

Metal


Vælger du at bygge i metal, er der 4 primære metaltyper, som bruges til facader: Zink, kobber, stål og aluminium. Alle typer er meget alsidige, og sammen med arkitekten, kan lige netop din facade komme til at stråle i samspil med resten af bygningen. Skal du bygge nyt? Se mere om prisen for at bygge drømmeboligen her!  Eller måske passer en tilbygning bedre til dit behov? Få mere information om prisen for at bygge til her.

Zink

Vælger du at bygge i zink, kan man overordnet vælge mellem naturzink og forpatineret zink. Begge typer er i og for sig lige gode. Zink kan bruges i mange former og stile på en facade. For et mere råt og vildt udseende, er de lige linjer, og det rene metal den klare løsning, mens runde eller trekantede former er at foretrække, for et mere romantisk udseende.

Forpatineret zink er en smule dyrere end naturzink. Det er det, fordi man med forpatineret zink ikke skal vente nær så lang tid på at få den karakteristiske og elskede grå farve, som zink får med tiden, når metallet kommer i kontakt med luften. Alt afhængig af vind, vejr og zinktype, tager det mellem 3 og 6 år, at opnå den smukke patinerede grå farve. Hav derfor tålmodighed med denne flotte metaltype. 

Zink er så godt som vedligeholdelsesfrit, men kan renses for evt. snavs med lunkent vand og en børste.
Zink har en levetid på omkring 40-100 år. Det gør derfor heller ikke noget, at det er én af de lidt dyrere løsninger. 

Kobber

Kobber har været brugt siden tidernes morgen, eller i hvert fald siden det blev opdaget, til både tage og facader. Et godt eksempel er f.eks. Pantheon i Rom har kobbertag. Som med andre metaller, f.eks. zink, opbygger der sig på kobber en patina med årene, som ændrer kobberets farve fra den flotte røde til den smukke grønne, som ses på gamle bygninger. Lyder kobber som løsningen for dig? Vi hjælper med tegninger, udformning mm. Book professionel arkitekt hjælp her for kun kr. 1995.- 

Arkitekten har styr på alle slags facadematerialer, og kan hjælpe dig med at skabe lige præcis det udtryk, der ønskes. Derudover sørger arkitekten for, at metallets smukke patina arbejdes med i facadens udtryk helt fra start. Dermed får du et vedvarende udtryk, som er flot, ligemeget om metallet er skinnende rødt eller smukt grønt. Kobber har et klassisk udseende, som nemt kan overføres til netop din bolig. Både i den allerklassiske forstand, som det ses på gamle kirketage, men også med et mere moderne udtryk ved f.eks. at indkorporere et mønster eller andet i metallet. 

Kobber kræver absolut ingen vedligeholdelse, og ”ældes med ynde”, som man siger. Og gammelt kan det blive; kobber har en levetid på 80-100+år. Derudover er kobber kun lidt dyrere end tagpap. Så meget desto mere grund til at vælge kobber som facademateriale.

Aluminium

Aluminium er, i modsætning til f.eks. zink og kobber, et let metal. Metallet skaber, som zink og kobber, en beskyttelseshinde (patina), når det kommer i kontakt med luften. Skrabes denne af, vil den øjeblikkeligt gendannes. Denne patina er med til at give aluminium en lang levetid. 

Aluminium fås i mange forskellige farver, og kan, alt efter renheden af metallet, nemt bøjes, bukkes og formes, som det skulle være ønsket. Facaden kunne f.eks. bukkes til en dynamisk form, eller man kunne perforere metallet, for at skabe en lækker struktur henover facaden. Med aluminium er mulighederne mange, da det netop er så let at arbejde med. Derudover kræver aluminium minimal vedligeholdelse. Facaden kan dog vaskes med lunkent vand, hvis facaden bliver snavset. 

Få masser af inspiration til din metal-facade på vores Pinterest side!

Stål

Følger man med i byggeverdenens mange forskellige trends, finder man helt sikkert stålfacader som toppunkt. De seneste år, er stålets ’hightech’ look blevet super moderne, og stålets mange designmuligheder åbner mange døre.

F.eks. kan en facade i stål være perforeret, måske i mønster, for at skabe en flot struktur henover hele facaden. Struktur kan dog også skabes på anden måde, ved f.eks. at lægge stålpladerne i lag mm. Stål kan derudover også bøjes eller man kan skabe mønstre, ved at bruge forskellige former. Arkitekten har helt styr på stål og dets mange egenskaber som facademateriale. 

Tit bruges rustfrit stål som, trods navnet, godt kan ruste. Med den rigtige vedligeholdelse kan man dog undgå rust. Brug almindeligt sæbevand til at rengøre stålfacaden. Ved en grundigere rengøring, bruges et dertil egnet stålrengøringsmiddel.  

Forespørgsel
Send en forespørgsel – helt uforpligtende.
Cases
Projekter
Læs mere
Kurt Smedegaard Skjern
Læs mere
Arkitekten sikrede den bedste løsning
Læs mere