For kr.- 2495 kan du få professionel arkitekt hjælp
Byg nyt hus og få det meste ud af byggebudgettet
Få inspiration til indretning af din tilbygning
Få kvalificeret hjælp til byggetilladelsen.
BESTIL TID

Natursten


Natursten er i de seneste år blevet meget populært pga. dets meget rustikke udseende. Når man skal vælge materiale(r) til sin facade, og har besluttet sig for natursten, kan man vælge blandt 4 hovedtyper; Granit, skifer, marmor og kalksten. Skal vi hjælpe med at vælge? Book professionel arkitekt hjælp for kun kr. 1995.-

Skifer

Skifer er det mest populære valg af de 4 facadematerialer, til private byggeprojekter, med en overkommelig pris, samt en lang levetid. Skifer findes i mange former, samt farver, og har i mange år været favorit med dets rustikke og klassiske ydre. Man har i den sidste snes år oplevet en markant stigning i efterspørgslen på naturskifer som facademateriale såvel som tagbelægning. Den seneste tids ideer om minimalistiske bygninger af materialer, der er langtidsholdbare passer perfekt sammen med brugen af skifer. 

Skifer kan have mange forskellige farver, nuancer og former. Altså kan facaden på dit hus have ligeså mange forskellige farver, nuancer og former. Skifer kan variere lige fra størrelsen af skiferpladen til mønster, til farve på pladen. Man kan lægge pladerne i lag, eller i et flot mønster, for at skabe variation over hele facaden. Grundet de mange forskellige muligheder, der findes, når man vælger at bruge skifer til facaden, kan hjælp fra en arkitekt være nødvendigt, for at få det helt perfekte udtryk. Book professionel arkitekt hjælp her!

Skifer er utroligt holdbart, og har en levetid på op mod 100+år. Skifer er da også dyrere end f.eks. tegl. Derimod holder det længere. Ser man på skifer som en investering, vil prisen pr. leveår være væsentlig lavere end for tegl.
Skifer skal vedligeholdes ca. hvert 5. år, hvor overfladen gennemgås for eventuelle skader, som f.eks. deformationer, revner og ændring i stenstruktur eller -farve. Skifer kan vaskes med vand blandet med natursæbespåner eller evt. kokossæbe. 

Se flotte eksempler på brug af skifer i byggeri, og find masser af inspiration på vores Pinterest side!

Granit

Granit er, ligesom skifer, meget populært i dansk byggeri. Vi kender det specielt fra belægninger, i f.eks. gågader og som belægning i badeværelser mm. Granit er et utroligt slidstærkt materiale, og kan modstå det meste vind og vejr. Det betyder derfor også en meget lang levetid.
Granit kan variere i både farve, form og udtryk. F.eks. får man to helt forskellige look, om man vælger en poleret eller stokhugget overflade. Derudover skal man vælge farve, form og til sidst, hvordan facaden skal udformes. Skal den være buet eller helt snorlige? Kun fantasien sætter grænser for hvad man kan med granit som facademateriale. 

Granit er praktisk talt vedligeholdelsesfrit. Det kræver blot en vask i rent vand, når det trænger, og evt. en mere grundig gennemgang hvert 5.-10. år, for at gennemgå overfladen for eventuelle skader. Vælger man at bygge facade i granit, skal man dog være opmærksom på, at granit er en dyr løsning ift. mange andre facadematerialer. 

Marmor/Kalksten

Marmor og kalksten er en af de mest elegante og smukke natursten. I Danmark bruges marmor samt andre kalksten oftest indvendigt, da den ikke så godt tåler det danske vejr. Derfor er det naturligvis heller ikke det oplagte valg til facaden. Det kan dog godt lade sig gøre i nogle tilfælde. Kontakt Michelle på tlf.: 28 92 28 71, og diskutér mulighederne.

Hvad koster det at bygge med natursten?

Prisen for at bygge i natursten varierer, alt afhængig af arealet, der skal beklædes samt valget af natursten.
Forespørgsel
Send en forespørgsel – helt uforpligtende.
Cases
Projekter
Læs mere
Kurt Smedegaard Skjern
Læs mere
Arkitekten sikrede den bedste løsning
Læs mere