For kr.- 2495 kan du få professionel arkitekt hjælp
Byg nyt hus og få det meste ud af byggebudgettet
Få inspiration til indretning af din tilbygning
Få kvalificeret hjælp til byggetilladelsen.
BESTIL TID

Tagbelægning


Tagbelægningen er den vigtigste del af dit tag, og måske den vigtigste del af hele bygningen. Det skal kunne modstå både sol og regn samt kulden om vinteren. Derfor skal det overvejes grundigt, hvilken tagbelægning der skal benyttes på drømmeboligens tag.
Faktorer, som f.eks. holdbarhed, omkostninger, og om taget er tungt eller let skal med i overvejelserne. Få professionel hjælp af en arkitekt, til at vælge den rigtige tagbelægning.

Svær- eller letvægter?

Om et tag er tungt eller let, afgøres af vægten. Tagbelægning som f.eks. teglsten, naturskifer, et tykt lag strå (stråtag) eller betontagsten er tunge tage. I midten findes tagbelægninger som tagpap, bølgeeternit, trætage, skifereternit, zink-, kobber- og glastage. Metaltage og plasttage, derimod, hører til blandt de lette tage.
Om tagbelægningen er tung eller let, har også indflydelse på hvordan konstruktionen under taget skal bygges. Er taget tungt, skal bjælker og spær være kraftige, da de ellers ikke vil kunne holde til det tunge tag. Ligeledes kan et let tag lægges ovenpå en lettere og mere spinkel konstruktion, da den ikke skal understøtte så meget vægt. 

Vil du vide mere om et specifikt materiale, er det bare at klikke her, og vælge materialet!

Tagets hældning

Tagets hældning har stor betydning for hvor lang tid taget holder, og hvor tæt det er. Stejlere tage er tættest og holder længst. Dog kan ikke alle belægninger lægges på alle hældninger. Altså kan f.eks. teglsten, naturskifer, et tykt lag strå (stråtag), trætag eller betontagsten ikke lægges på taget, hvis hældningen er under 20 grader. Ned til 14 grader, kan bølgeeternitplader benyttes, mens glas- og ståltag kan lægges på helt ned til 10 grader. Er hældningen på taget mindre end 10 grader, kan du vælge mellem tagpap, kobber, zink, gummi og plast som tagbelægning. 

Tagbelægningens pris

Der er stor forskel på prisen for tagbelægning. Alt afhængig af, om man skal have naturskifer eller tagpap over hovedet. Men… Der er også forskel på hvor længe de forskellige materialer holder, og ser man på levetiden for naturskifer overfor levetiden for tagpap, er naturskifer holdbart meget længere end tagpap.
Ydermere skal hele tagets udtryk også tages i betragtning. Nedenfor se en tabel over tagtypers levetid samt pris i forholdstal. Prisen er inkl. oplægning.

Tagtype (materiale)

Levetid i år

Pris i forholdstal

Kobber

80-100

10

Naturskifer

70-90

8

Zink

60-80

7-8

Tegltag

50-70

6-7

Betontagsten

50-70

5-6

Stålplader

40-50

2-3

Træ

35-50

5-7

Bølgeeternit

35-45

3-4

Skifereternit

35-40

5-6

Tagpap

30-40

2-3

Strå

20-40

2-4

Gummi og græs

25-35

5-6

Plast

15-25

0-1

Arkitektonisk udtryk

Bygger man nyt, kan taget, med lidt snilde, arbejdes ind i boligens endelige udtryk, og være med til at give husets ydre karaktér. Taget behøves dermed ikke længere bare at ”være over hovedet”, men kan også give drømmeboligen det unikke og elegante look, der ønskes. 

Få inspiration til hvordan dit tag skal se ud, ved at følge os på Pinterest!

Forespørgsel
Send en forespørgsel – helt uforpligtende.
Cases
Projekter
Læs mere
Kurt Smedegaard Skjern
Læs mere
Arkitekten sikrede den bedste løsning
Læs mere