For kr.- 2495 kan du få professionel arkitekt hjælp
Byg nyt hus og få det meste ud af byggebudgettet
Få inspiration til indretning af din tilbygning
Få kvalificeret hjælp til byggetilladelsen.
BESTIL TID

Byg hus i træ


Vil du bygge i træ, er der næsten uendeligt mange muligheder, for at lave facaden lige efter din smag. En facade i træ kategoriseres som en let facade, da træ ikke vejer så meget, og er derfor heller ikke besværligt at sætte op. Træbrædderne er typisk sat op i enten ét eller to lag, på et skelet af træ. Se mere om konstruktionen af en træfacade her. 

Træbeskyttelse

Facaden skal beskytte dit hus mod vind, regn, sol og temperatursvingninger. Der findes mange forskellige slags træ, som din facade kan bygges af, hvor nogle er mere resistente over for vind og vejr, end andre. Dog behøves træet ikke være trykimprægneret med miljøskadelige midler, for at kunne holde længe, men alternativer som f.eks. svampedræbende fungicider eller varmebehandling af træet er ligeså effektive. 

Træ som ydervæg

En facade af træ giver en tynd ydervægskonstruktion, og kan i mange tilfælde selv sættes op, så der kan spares lidt penge. Husk dog, at sætte dig grundigt ind i alle dele af konstruktionen, før du går i gang. Få hjælp til din træfacade, ved at kontakte Michelle på tlf.: 28 92 28 71 eller book professionel arkitekt hjælp til kun kr. 2495.- her!
En facade af træ kan males i alle regnbuens farver efter ønske, og farven er nem at ændre, hvis ønsket opstår. Derudover er træet forholdsvist nemt og billigt at udskifte, hvis det skulle blive beskadiget, og også nemt at tage ned, hvis der skal isoleres yderligere. 

Leg med beklædningstyper. Skal facaden være listedækket, klinkbeklædt eller andet? Få mere inspiration til valg af materialer til din facade på vores Pinterest side her!

Vedligeholdelse

Når man vælger at beklæde facaden i træ, skal man være opmærksom på, at træet kræver mere vedligeholdelse end f.eks. en murstensfacade. De fleste facader i træ, skal overfladebehandles jævnligt, så der ikke går råd eller svamp i det. Derudover skal træet males hvert 3.-8. år alt afhængig af tidligere behandlinger og hvor udsat facaden er for sol. Man skal yderligere være opmærksom på, at træ er et organisk materiale, som både er biologisk nedbrydeligt og kan brænde. Nogle træsorter er ikke godkendt til facadebrug, og nogle skal brandimprægneres før brug. 

Pris

En facade i træ, er forholdsvist billig, selvfølgelig alt afhængig af hvilken træsort der bruges og hvilken udformning beklædningen har. Vil du bygge i træ kan du forvente at en ydervæg koster omkring 1000kr.-2000kr. pr. kvadratmeter for hele konstruktionen. Og hvad med resten af udgifterne? Læs mere om, hvad det koster at bygge en tilbygning her, eller klik videre til mere information om prisen for at bygge nyt her. Med den rigtige vedligeholdelse, kan en facade af træ holde i flere generationer.

Forespørgsel
Send en forespørgsel – helt uforpligtende.
Cases
Projekter
Læs mere
Kurt Smedegaard Skjern
Læs mere
Arkitekten sikrede den bedste løsning
Læs mere