For kr.- 2495 kan du få professionel arkitekt hjælp
Byg nyt hus og få det meste ud af byggebudgettet
Få inspiration til indretning af din tilbygning
Få kvalificeret hjælp til byggetilladelsen.
BESTIL TID

Kælderen rummer gode muligheder


Kælderen rummer gode muligheder

Mulighederne for at udnytte kælderen er talrige. Måske har du brug for et hobbyrum, et lækkert bryggers og vaskerum, et teenageværelse eller et gæsteværelse. Eller drømmer du om et stort, lækkert wellness-badeværelse, så kan kælderen også være en oplagt mulighed. Kniber det med pladsen andre steder i huset, er der også mulighed for at indrette kontor i kælderen.

Fugten skal væk fra kælderen

Ældre kældre har ofte problemer med fugt, og de skal løses, inden du går i gang med at indrette kælderen. Det er vigtigt først at finde ud af, hvor fugten stammer fra, for der er forskellige løsninger alt efter om, det handler om opstigende fugt fra undergrunden eller om det er regnvandet, der ikke bliver ledt ordentligt væk. Her skal du alliere dig med fagfolk, for det er vigtigt at få det gjort rigtigt. Det kan være en bekostelig affære at tørlægge en kælder, men en tør og anvendelig kælder giver meget mere plads og øger husets værdi betydeligt.

Vil du bruge kælderen til beboelse?

Du skal være opmærksom på, at kun de færreste kældre vil blive godkendt til beboelse. Bl.a. skal  loftshøjden være mindst 2,30 m, og der skal være flugtveje til det fri fra alle rum. Problemet med loftshøjden kan klares ved, at du graver kælderen dybere, men det er en kompliceret proces, der kræver arkitekthjælp. Vil du etablere rum til overnatning eller længere ophold, som f.eks. et kontor, kræver det en godkendelse. Bliver kælderen godkendt til beboelse, påvirker det ejendomsværdiskatten og bebyggelsesprocenten, men selvfølgelig også værdien af din bolig.

Spar på varmen

Bor du i et ældre hus, har du formentligt et stort varmetab via kælderetagen. I forbindelse med renoveringen er det derfor en god idé at efterisolere. Det kan foregå både inde og ude, og vil typisk være et naturligt arbejde i forbindelse med fugtsikringen af kælderen. 

Hvad er fordelene?

Kort fortalt er fordelene ved at udnytte kælderen først og fremmest, at du får nogle ekstra kvadratmeter forholdsvis billigt. Du slipper for at ændre husets arkitektur, og med mindre der er tale om, at kælderen godkendes til beboelse, får du mere råderum, selv om du i forvejen har udnyttet bebyggelsesprocenten maximalt. Ofte kan en ”kælderløsning” således været et godt alternativ til en egentlig tilbygning. Vil I have hjælp til at se mulighederne i jeres hus, så kan I booke et kaffemøde med Michelle.

Forespørgsel
Send en forespørgsel – helt uforpligtende.
Cases
Projekter
Læs mere
Kurt Smedegaard Skjern
Læs mere
Arkitekten sikrede den bedste løsning
Læs mere