For kr.- 2495 kan du få professionel arkitekt hjælp
Byg nyt hus og få det meste ud af byggebudgettet
Få inspiration til indretning af din tilbygning
Få kvalificeret hjælp til byggetilladelsen.
BESTIL TID

Love og regler, når du bygger førstesal


Der er en del love og regler, der skal overholdes, når du vil bygge en førstesal på dit hus. Der er masser af fordele ved en førstesal, som jo først og fremmest giver mere plads i huset uden at tage plads i haven. Læs med her, og find ud af, hvilke love og regler, der gælder for en tilbygning med førstesal.

Følg bygningsreglementet

Første skridt på vejen til en lovlig førstesal er, at du – og dine håndværkere – følger bygningsreglementet. Her er alle retningslinjer i forhold til højder, bebyggelsesprocent, skel, energikrav og alle øvrige tænkelige parametre. Husk desuden også at undersøge lokalplanen for det område, du bor i, så du ikke bliver overrasket over eventuelle servitutter o. lign., der måtte have betydning for din tilbygning. Lokalplanen går forud for bygningsreglementet.

Bygningsreglementet siger desuden også noget om flugtmuligheder i tilfælde af brand, samt lofthøjde i beboelsesrum, så der er mange ting at holde styr på. Alliér dig evt. med en arkitekt, så du er sikker på at overholde – og huske – alle krav.

Husk byggetilladelsen

Du må ikke gå i gang med at bygge, før du har søgt – og fået – en byggetilladelse hos din kommunes tekniske forvaltning. Du kan søge online via borger.dk, hvor du også kan læse mere om, hvordan du udfylder ansøgningen. Benytter du Method & Madness som arkitekt og rådgiver, behøver du imidlertid ikke spekulere på den slags bureaukrati – med en kombineret skitsepakke med myndighedstillæg sørger vi for at klare byggesagsbehandlingen uden ekstra beregning. Hvad koster arkitekthælp ?

Om der bliver givet tilladelse til byggeriet eller ej, afhænger af flere ting, herunder om byggeprojektet opfylder kravene i lokalplanen, om der er særlige servitutter på grunden, om bygningsreglementet bliver overholdt, og om huset er bevaringsværdigt eller måske endda fredet.

Hvis lokalplanen spænder ben

Selv om lokalplanen – eller anden lovgivning – gør, at dit byggeprojekt ikke opfylder retningslinjerne, kan der være mulighed for at søge dispensation. Typisk søger man om dispensation i forbindelse med ansøgningen om byggetilladelse. Men for at spare dig selv for unødvendige ærgelser og spildt tid er det altid en god idé at tage en forhåndsdialog omkring dispensation med teknsik forvaltning i din kommune tidligere i processen. Så længe du har dit byggeprojekt beskrevet i grove træk – med særligt fokus på det, du søger om dispensation for.

Du kan læse mere om dispensation i forbindelse med byggeprojekter her 

Forespørgsel
Send en forespørgsel – helt uforpligtende.
Cases
Projekter
Læs mere
Kurt Smedegaard Skjern
Læs mere
Arkitekten sikrede den bedste løsning
Læs mere