For kr.- 2495 kan du få professionel arkitekt hjælp
Byg nyt hus og få det meste ud af byggebudgettet
Få inspiration til indretning af din tilbygning
Få kvalificeret hjælp til byggetilladelsen.
BESTIL TID

En terrasse kan give huset et løft og øge værdien


En terrasse kan være et fantastisk bindeled mellem huset og haven, en elsket opholdsplads, favorit morgenkaffe-sted eller måske en regulær værkstedgarage, hvor I kan stå med gør det selv-projekterne ude i det fri. Og er terrassen anlagt med omtanke, kan den gøre hus og have mere værd. Her kan du få masser af gode råd.

Lav en plan

Begynd med at samle ideer og inspiration og lav gerne en lang ideliste, som I senere kan begynde at korte ned, så I ender op med at få opfyldt jeres ønsker til funktioner og æstetik. Når I har ønskerne på plads er det en god idé at lægge et byggebudget for terrassen, så I kan få overblik over om økonomi og ønsker kan hænge sammen, for der er store prisforskelle på en simpel terrasse i betonsten og en hævet terrasse i hårdttræ med glasværn. Læs mere om hvordan du laver en plan og  hvad din terrasse skal koste

Den gode placering

Den klassiske terrasse lige udenfor opholdsstuen er ikke altid den optimale løsning. Det betaler sig at bruge tid på at undersøge, hvor i haven I kan finde det bedst egnede sted. Tjek haven igennem morgen, middag og aften og tag noter over, hvor der er sol og læ. Placeringen er jo meget afhængig af, hvad du vil bruge terrassen til og hvornår. Det er ikke bare solen, der bestemmer, men også afstanden til de enkelte rum i huset.  Læs mere om den optimale placering her.

Udformning af terrassen

Størrelse, form og stil er vigtige elementer at få på plads, inden du bygger terrassen. Mange forestiller sig en kæmpestor terrasse med plads til venner og familie, men til dagligt vil den for de fleste føles tom og alt for stor. Det er også vigtigt at tilpasse terrassen til huset, så de enten vokser sammen eller skaber kontrast. Selve formen kan der også arbejdes med, og I kan måske også udnytte havens niveauforskelle eller lade en ny terrasse bidrage med et nyt niveau. Læs her hvordan du udformer din terrasse.

Vælg materialer

De rette materialer kan få dit hus og terrasse til at klæde hinanden. Det svære valg er egentlig ikke, om det skal være sten eller træ, men nærmere hvilke sten og og hvilken type træ. Der er nemlig store forskelle - også i pris. Når materialerne skal vælges, er det også vigtigt at kigge på jeres hus, så hus og terrasse bindes sammen. Tænk evt. også på de effekter, som et mix af materialer kan give. Hvordan vælger du de rigtige materialer til din terrasse? Læs mere her.

Tilføj en ekstra dimension

Planter, belysning og evt. vand kan give et ekstra lag til terrassen, der gør den perfekt og bidrager positivt til husets værdi. Planter kan skabe læ, men også ro og skøn duft på en lun sommeraften. Belysning skaber stemning, men kan også betyde, at du kan bruge terrassen i flere timer om aftenen. Endelig er der vand, der skaber ro og også kan bidrage med lyseffekter, når sollys spejler sig i vandspejlet. 

Love og regler

Det er som regel ukompliceret i forhold til love og regler at anlægge en terrasse, men især hvis den er overdækket eller hævet, skal du lige være opmærksom. Vil du have en almindelig flad terrasse, skal du stort set kun tænke på ikke at lede regnvandet over til naboen eller hen til dit hus. En overdækket terrasse kan risikere at tælle med i det bebyggede areal, den kan også blive mødt med brandregler for materialerne, mens en hævet terrasse bl.a. skal leve op til nogle afstandskrav. 

Forespørgsel
Send en forespørgsel – helt uforpligtende.
Cases
Projekter
Læs mere
Kurt Smedegaard Skjern
Læs mere
Arkitekten sikrede den bedste løsning
Læs mere