For kr.- 2495 kan du få professionel arkitekt hjælp
Byg nyt hus og få det meste ud af byggebudgettet
Få inspiration til indretning af din tilbygning
Få kvalificeret hjælp til byggetilladelsen.
BESTIL TID

Materialer til din terrasse


Vælg materiale til terrassen

En terrasse er ikke bare et praktisk uderum, men skal gerne fremstå som en del af huset. Derfor skal du ofre lidt tid på valg af materialer 

Helt overordnet har du tre valg, når du skal finde ud af, hvad din nye terrasse skal bygges af. Skal det være en klassisk terrasse af sten, en mere moderne af træ, eller skal du evt vælge såkaldt komposit træ, der jo ikke er et rent naturprodukt.

Træ skal vedligeholdes

I forhold til vedligeholdelse er træ det mest krævende, da træet kræver jævnlig behandling med træbeskyttelse, hvis det skal overleve det danske klima. Sten kræver bare en tur med en fejekost i ny og næ og så jævnlig jagt på ukrudtet, der uundgåeligt dukker op i fugerne. Komposit træet skal også rengøres for at forhindre småsten laver ridser i brædderne og alger sætter sig som en kedeligt grøn belægning.

Forskel på pris og kvalitet

Økonomisk står valget ikke mellem det ene eller det andet. Du kan etablere en billig terrasse af betonsten lige så billigt som en billig træterrasse. Den store forskel i økonomi står mellem trykimprægneret træ og eksotisk hårdttræ og ligesådan mellem billige betonsten og langt dyrere natursten.

Store prisudsving

Den absolut billigste terrasse får du, hvis du bruger betonsten. Du kan købe herregårdssten i beton til ca 125 kr pr m2. I næsten samme prisleje finder du trykimprægneret træ. Bruger du natursten skal du forvente en m2-pris på mellem 500 og næsten 2000 kroner. Vil du have træ der ikke er imprægneret, så er der gran og sibirisk lærk i den billigste ende med en pris på ca 300 kr. pr m2, mens det eksotiske hårdttræ løber op i mellem 1200 til 2500 kr. pr m2.

Terrassen skal have et underlag

Underlaget til terrassen er nem, når du anlægger en terrasse af sten, der bare kræver et godt lag stabilgrus og lidt læggegrus. Træterrassen tåler jo ikke jordkontakt, så her skal der bygges en konstruktion, der er klodset op på betonfliser eller stolpesko af stål, der er støbt ned i jorden. Prismæssigt er der ikke særligt stor forskel, hvis du selv skal lave underlaget, da prisen for materialerne ligger mellem 200 og 250 kr. pr. m2 terrasse.

Lav et mix af træ & sten

Men måske er det ikke optimalt at stille valget op mellem enten eller - altså træ eller sten. Det kan skabe rigtigt flotte effekter, hvis du prøver at blande materialerne. Hvis du fx anlægger en træterrasse, så kan du i forbindelse med trækonstruktionen lave et felt med sten, som vil være oplagt til et udekøkken.

Bryd belægning med effekter

Der er også mulighed for at bryde en ensformig belægning ved at lave mindre felter af fx indbyggede blomsterkrukker, eller anlægge dele af terrassen med et stenmelsprodukt, der kan skabe en flot kontrast til en flade af træ.

Et rigtigt populært materiale er corten-stål, der kan bruges til kanter, ganglinier eller lignende. Det er sort fra ny, men får hurtigt en varm patina i form af rustrød. Det ruster bare i den alleryderste overflade, så det holder meget længe og kan sagtens betrædes.

Bind hus & have sammen

Når du skal vælge materialer handler det meget om at binde hus og have samme, så du skal se på materialevalget i selve huset, og så sørge for at terrassen kommer til at matche, så du føler, at terrassen er en naturlig del af dit hus.

Forespørgsel
Send en forespørgsel – helt uforpligtende.
Cases
Projekter
Læs mere
Kurt Smedegaard Skjern
Læs mere
Arkitekten sikrede den bedste løsning
Læs mere