For kr.- 2495 kan du få professionel arkitekt hjælp
Byg nyt hus og få det meste ud af byggebudgettet
Få inspiration til indretning af din tilbygning
Få kvalificeret hjælp til byggetilladelsen.
BESTIL TID

Udvid din bolig opad - lav loftsrum til beboelse


Udnyt f.eks. et eksisterende loftsrum

Går du med tanken om, at udvide pladsen i din bolig, så kan du løse det på andre måder end ved at lave en tilbygning. Du kan enten få bygget en ekstra etage ovenpå eller du kan udnytte et eksisterende loftrum, hvis din bolig har et loftrum og ikke mindst en tagkonstruktion, som giver fri plads - såsom hanebåndsspær. Derudover så kræver det også en forholdsvis høj taghældning, så det også er muligt at stå oprejst, når taget bliver isoleret.

En kvist kan give plads

Har du pladsproblemer i forhold til rumhøjden kan en kvist eller to være en rigtig god mulighed. En ny 1. sal kan give de ekstra kvadratmeter der skal til for at få et par nye børneværelser – eller det ekstra bad, familien godt kunne have brug for.

Mens du er i gang kan det være en fordel at overveje, hvordan hele boligen hænger sammen, både funktions-, lys- og lydmæssigt. Det kan være, at der ved at skære et enkelt hul i etagedækket eller tagfladen kan skabes lige præcis det rigtige lysindfald - eller kig ud over landskabet.

Tjek, om du må lave bolig på 1. sal

Inden arbejdet med ombygningen af 1. sal begyndes, er det meget vigtigt at lave en grundig undersøgelse af, om du kan få tilladelse til at inddrage loftrummet til beboelse. I lokalplanen for området kan der være nogle bestemmelser, der gør, at dine planer må "skydes til jorden". Derudover er der krav i bygningsreglementet der skal efterleves, såsom brandsikring, lofthøjder, dagslys, bebyggelsesprocent osv. Vi anbefaler, at du tidligt i processen kontakter din kommune, og får skabt en forhåndsdialog om dine byggeplaner, eller kontakter Michelle på tlf. 28 92 28 71, der kan undersøge mulighederne for dig. Tjek også BBR-meddelelsen for at se, hvad der er registreret af oplysninger om din bolig – Det er DIT ansvar, at oplysningerne er korrekte! Hvis der ikke er registrret beboelse på 1. sal, eller du vil udvide antallet af kvadratmeter, skal der søges byggetilladelse.
 
Mangler du plads, kan en førstesal både være billigere og mere skånsom overfor dine udendørs arealer. Se mere om , hvad det koster at bygge til, op eller ud, her!

Måske skal du skifte taget

Der skal naturligvis ske en række konstruktive ændringer, før loftsrummet kan bruges: der skal etableres undertag, isolering, dampspærre og indvendig beklædning. Det fylder naturligvis meget på den indvendige side af taget, så derfor kan boligens bredde også være bestemmende for, om det er en god idé at inddrage loftrummet eller ej. Er tagbelægningen i mindre god stand, kan det sagtens betale sig at udskifte taget ved samme lejlighed. Skal du alligevel udskifte taget og vil efterisolere samtidigt med, at du inddrager 1. sal til beboelse, skal du huske at søge om evt. tilskud hos energiselskaberne.

Træk dagslyset ind

For at skabe gode opholdsrum i tagetagen, kræver det naturligvis mulighed for at trække dagslys ind. Der er mulighed for at lave ovenlys, gavlvinduer eller kviste – der skal naturligvis ved alle tre løsninger tages hensyn til boligens arkitektur, så der skabes en harmonisk facade. Kviste kræver større konstruktive indgreb end ovenlys, og er derfor også en dyrere løsning, men en kvist giver mere plads, fordi du kan stå oprejst helt frem til vinduet. Vær opmærksom på, at kviste – fordi de øger husets boligareal – kræver en byggetilladelse.

Se mere om dagslys her.

Forespørgsel
Send en forespørgsel – helt uforpligtende.
Cases
Projekter
Læs mere
Kurt Smedegaard Skjern
Læs mere
Arkitekten sikrede den bedste løsning
Læs mere